Ako dlho vydržia červené vajcia v chladničke? Čo sa stane už po týždni

Ako dlho vydržia červené vajcia v chladničke? Čo sa stane už po týždni

Je dôležité venovať osobitnú pozornosť spôsobu skladovania vajec, najmä počas Veľkej noci, keď sú červené vajcia ústredným prvkom tradície. Aby sa vajcia rýchlo nepokazili, je dôležité ich pred farbením uvariť.

Vajcia, ktoré sú najskôr uvarené a potom farbené, sa menej rýchlo pokazia. Je nevyhnutné, aby ste sa vyhli skladovaniu vajec pri vysokých teplotách alebo ich dlho po uvarení, pretože tieto podmienky môžu podporovať rast baktérií, ako je Salmonella.

Konzumácia pokazených alebo kontaminovaných vajec môže spôsobiť alimentárne infekcie, ktoré môžu spôsobiť nepríjemné príznaky, ako je nevoľnosť, vracanie, hnačka, bolesti brucha a horúčka. V závažných prípadoch môžu infekcie prenášané potravinami dokonca vyžadovať lekárske ošetrenie. Preto sa uistite, že sú vaše vajíčka skladované v správnych podmienkach, aby ste sa vyhli takýmto problémom a bezpečne si užili veľkonočné tradície.

Mihaela Bilic, o dileme Rumunov: Bio vajcia verzus Omega 3 vajcia, ktoré sú zdravšie

Mihaela Bilic prichádza so sezónnymi výživovými radami. Už len pár dní zostáva do Veľkonočných sviatkov, kedy Rumuni vyklepú červené vajíčka. Vajíčko, ako je známe, je jednou z najkomplexnejších potravín.

Vajcia sa zvyčajne jedia ráno na raňajky, ale používajú sa aj v rôznych jedlách alebo dokonca na prípravu dezertov. Mihaela Bilic vysvetlila zdravotné prínosy vajec a rozdiel medzi bio vajcom a vajcom obohateným o Omega 3.

„Bio vajíčko alebo vajíčko s Omega 3? Ktorý z nich stojí za to? Každý sa chce lepšie stravovať, míňať peniaze na kvalitné potraviny. Čo sa týka vajec, máme naozaj z čoho vyberať,“ napísal odborník na výživu na svojom Facebooku.

Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy pre každodenný život